Energimærkning af bygningsdele og brugeradfærd

Udligning af forskelle mellem beregnet og faktisk energiforbrug afprøves i Hornemanns Vænge 1-55 i Valby

Der er behov for udvikling af beslutningsgrundlaget for mange energirenoveringer – lige fra bygherrens kravstillelse over forundersøgelse til projektering og energiberegninger. Ligeledes er der behov for forbedret dokumentation af kvaliteten i udførelsen og afleveringen, samt forbedret kvalitet i D&V-vejledninger, driftsmålinger og erfaringsopfølgning.

I nyt pilotprojekt, der er knyttet til energirenovering af 6 fireetagers boligblokke med 288 lejligheder i den almene boligbebyggelse Hornemanns Vænge 1-55 i Valby, er det ambitionen at arbejde med disse problemstillinger. Det skal ske gennem afprøvning af et fokuseret ’energisamarbejde’ mellem bygherren, Postfunktionærernes Andelsboligforening, der er projektets ejer, de tilknyttede tekniske rådgivere og de valgte udførende.

Samarbejdet skal føre frem mod forslag til ’energimærkning’ eller anden form for energimæssig klassificering af de enkelte bygningsdele, som skal indgå i beregning af vurderet energiforbrug såvel som måling af faktisk energiforbrug, hvorved brugeradfærden og påvirkning heraf bliver et andet væsentligt parameter i projektet.

Projektet skal resultere i en rapport, der dokumenterer afprøvningsresultatet, og en guide til andre boligselskaber/-organisationer, der videreformidler praktiske, erfaringsbaserede råd, der udspringer af afprøvningen. Resultaterne formidles af AlmenNet og Bygherreforeningen gennem almennet.dk og bo-energi.net.

Pilotprojektet er relateret til initiativ 3 og 4, men er særligt rettet mod initiativ 9 i handlingsplanen.

Yderligere information: Kontakt Mikkel Selander, Postfunktionærernes Andelsboligforening, tlf. 4342 0222 / ms@fa2009.dk eller projektleder Vivian Johman, Wissenberg Rådgivende Ingeniører A/S, tlf. 3386 3487 / vbj@wissenberg.dk

Sidst ændret: 21-12-2011

Log ind for at kommentere

Brugernavn
Dit brugernavn som du logger ind med.
Kodeord
Dit password som du logger ind med.
Navn
Dit navn. Dette bliver brugt i mails til dig.
Email
Din email som du modtager nyhedsbreve på hvis du ønsker det.
Tilmeld nyhedsbrev
Vælg her om du ønkser at modtage nyhedsbrev.
Tilmeld Ny Bruger
Login

Besvar kommentar

Send
Annuller
Energirenovering af lejeboliger - C/O Bygherreforeningen - Borgergade 111 - 1300 København K - info@bygherreforeningen.dk - 70 20 00 71