Beboernes energiforståelse og -adfærd under og efter energirenoveringen

Ny erfaringsbaseret guide og inspiration på vej - med udgangspunkt i Brændgårdsparken i Herning

Mange energirelaterede initiativer har i de senere år haft megen fokus på tekniske løsninger til opnåelse af energibesparelser. Samtidigt er der en stigende erkendelse af, at en meget stor del af energiforbruget i boligerne er knyttet til beboernes adfærd. Det øger behovet for indsatser, der sætter energiforståelsen og –adfærden blandt beboerne højere op på dagsorden.

Det er baggrunden for et nyt pilotprojekt, der er knyttet til energirenovering af 15 boligblokke med 325 lejligheder i den almene boligbebyggelse Brændgårdsparken i Herning, og som er igangsat i 2010. Idéen med pilotprojektet er at udvikle forskellige tekniske og sociale hjælpemidler, som er målrettet de enkelte beboeres behov og muligheder, og som kan fremme mere energibesparelse, et bedre indeklima og en sundere økonomi for de enkelte beboere i afdelingen.

Projektet skal resultere i en vejledende formidling om beboerinvolvering i forbindelse med energibesparelser under og efter en energirenovering, og dermed guide og inspirere andre boligselskaber/-organisationer, der i de kommende år skal gennemføre større eller mindre energirenoveringer. Resultaterne formidles af AlmenNet og Bygherreforeningen gennem almennet.dk og bo-energi.net.

Pilotprojektet er relateret til initiativ 3 og 4 i handlingsplanen

Yderligere information: www.fruehojgaard.dk eller kontakt projektleder Morten Hove Andersen, Boligselskabet Fruehøjgaard, tlf. 9626 1504 / mha@fruehojgaard.dk

Sidst ændret: 21-12-2011

Log ind for at kommentere

Brugernavn
Dit brugernavn som du logger ind med.
Kodeord
Dit password som du logger ind med.
Navn
Dit navn. Dette bliver brugt i mails til dig.
Email
Din email som du modtager nyhedsbreve på hvis du ønsker det.
Tilmeld nyhedsbrev
Vælg her om du ønkser at modtage nyhedsbrev.
Tilmeld Ny Bruger
Login

Besvar kommentar

Send
Annuller
Energirenovering af lejeboliger - C/O Bygherreforeningen - Borgergade 111 - 1300 København K - info@bygherreforeningen.dk - 70 20 00 71