Arkitektur og Energirenovering

Det murede etagebyggeri fra 1920 til 1960

Det murede etagebyggeri fra 1920 til 1960 udgør en stor del af det byggede miljø, ikke alene i Danmark, men i hele Europa. Det murede byggeri fra netop denne periode er bygget af solide materialer og med fine håndværksmæssige detaljer, men funktionerne og den visuelle identitet er mange gange forældet ligesom energi effektiviteten ligger langt under danske standarder og internationale krav.

Med ny publikation, ARKITEKTUR OG ENERGIRENOVERING – DET MUREDE ETAGEBYGGERI FRA 1920 TIL 1960, kan byggebranchen og den almene boligsektor nu hente inspiration og viden om energirenovering og fremtidssikring af det murede byggeri.

”At fremtidssikre det murede byggeri handler dels om at renovere i overensstemmelse med de skærpede energi- og bygningskrav – og dels om at sikre kvaliteten og folks velbefindende i og omkring det murede etagebyggeri” siger udviklingsdirektør Niels Andersen, Kuben Management A/S.

Hvordan kan vi fremtidssikre det murede byggeri?
Det murede byggeri har en lang murværkstradition i bygningskunsten, som har skabt homogene bebyggelser, gadeforløb og byer, men som står overfor en altomfattende transformation. En transformation, der skal fremtidssikre og udvikle boligerne – både udvendigt og indvendigt – i takt med tidens standarder, miljøkrav og behov.

"Energirenovering skal ikke alene ses som et energibesparende tiltag. Det er også et led i en større og mere omfattende omstilling der handler om samfundet, borgerne og miljøet og omkring kvalitetssikring og udvikling af de murede boligers unikke kvaliteter – og gøre dem attraktive påny. Men vi står overfor et kulturelt dilemma", understreger lektor og institutleder, Institut for Teknologi, Kunstakademiets Arkitektskole Torben Dahl i afsnittet ’Eftertanke’ i publikationen.

Publikationen ARKITEKTUR OG ENERGIRENOVERING viser de mest innovative løsninger og kvalificerede bud på, hvordan man kan fremtidssikre og udvikle det murede byggeri, der i dag udgør et 50 gange større areal end det nyopførte etagebyggeri.

Publikationen er støttet af Landsbyggefondens Innovationspulje og udarbejdet i et samarbejde mellem Kuben Management, Institut for Teknologi ved Kunstakademiets Arkitektskole, Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S og Dansk Arkitektur Center, der har stået for redigering og udgivelse.

Hent publikation (pdf)

Sidst ændret: 22-10-2011

Log ind for at kommentere

Brugernavn
Dit brugernavn som du logger ind med.
Kodeord
Dit password som du logger ind med.
Navn
Dit navn. Dette bliver brugt i mails til dig.
Email
Din email som du modtager nyhedsbreve på hvis du ønsker det.
Tilmeld nyhedsbrev
Vælg her om du ønkser at modtage nyhedsbrev.
Tilmeld Ny Bruger
Login

Besvar kommentar

Send
Annuller
Energirenovering af lejeboliger - C/O Bygherreforeningen - Borgergade 111 - 1300 København K - info@bygherreforeningen.dk - 70 20 00 71