1:1 Afprøvninger af energibesparende koncepter

Foto fra rapport

Erfaringer fra prøvelejlighed, Ryesgade 30C, 1.tv.

Bevaringsværdige bygningsfacader er altid en stor udfordring, når der skal efterisoleres. Udvendig isolering er som udgangspunkt udelukket. I ejendommen Ryesgade 30, der står overfor en større renovering i 2011-2012 har det således været intentionen fra starten at afprøve andre isoleringsmaterialer end traditionel isolering, herunder specielt indvendig isolering udført med kompaktisolering.

Renoveringsprojektet i Ryesgade 30 omfatter bl.a. vinduer, udvendig efterisolering af en stor brandgavl og etablering af mekanisk ventilation. Midler fra EUDP har skabt mulighed for at "opgradere" renoveringen ved at give tilskud til energibesparende løsninger som f.eks. bedre isolerende vinduer, ekstra isolering, varmegenvinding på ventilationen etc.

For at kunne vælge de bedste energibesparende løsninger til ejendommen til den bedste pris, blev det besluttet at begynde med at renovere en enkelt prøvelejlighed, hvor forskellige tiltag kunne afprøves, måles og evalueres inden den totale renovering. Alle tiltag er blevet implementeret  og efterfølgende målt og evalueret hen over vinteren og foråret 2011. Erfaringerne herfra foreligger nu i en delrapport.

Download delrapport af juni 2011

Læs artikel af Leif Rønby, rønby studio

Anbefalingerne fra delrapporten søges efterfølgende implementeret i gennemførelsesprojektet - med lavenergiklasse 1 som målsætning.

 

Sidst ændret: 31-08-2011

Log ind for at kommentere

Brugernavn
Dit brugernavn som du logger ind med.
Kodeord
Dit password som du logger ind med.
Navn
Dit navn. Dette bliver brugt i mails til dig.
Email
Din email som du modtager nyhedsbreve på hvis du ønsker det.
Tilmeld nyhedsbrev
Vælg her om du ønkser at modtage nyhedsbrev.
Tilmeld Ny Bruger
Login

Besvar kommentar

Send
Annuller
Energirenovering af lejeboliger - C/O Bygherreforeningen - Borgergade 111 - 1300 København K - info@bygherreforeningen.dk - 70 20 00 71