Energirigtig Brugeradfærd

Konklusioner om brugeradfærd før energirenovering

Rune Vinther Andersen, Center for Indeklima og Energi v/DTU, har i samarbejde med Leif Rønby Pedersen, rönby.dk, gennemført første fase af projektet ”Energirigtig Brugeradfærd”. Projektet er økonomisk støttet af Socialministeriet.

Fase 1 har indeholdt en registrering af aktuel brugeradfærd og indeklima i 17 lejemål i bebyggelsen i Ryesgade 30. Registreringen ligger nu som sammenligningsgrundlag i forhold til de registreringer, der skal foretages efter en gennemført energirenovering. Derudover vil de målte variable blive knyttet sammen med lejemålenes varmeforbrug, for at få et billede af adfærdens betydning for energiforbruget i bygningen.

Der er foretaget målingerne i perioden fra d. 1. februar – 1. august 2010. I hver lejlighed er der målt i to perioder af 75 dage, dog kun i én periode i enkelte lejligheder. I hver periode er følgende parametre registreret hver 10. minut i både soveværelse og stue: Temperatur, relativ fugtighed, CO2-koncentration, belysningsstyrke, temperatur på radiator (lige over indløb) og vinduets position (åben/lukket).

Download rapport af 15. april 2011

I næste fase af projektet skal der udvikles apparatur, der søger at påvirke beboernes adfærd vha. råd og vejledning.

Sidst ændret: 15-08-2011

Log ind for at kommentere

Brugernavn
Dit brugernavn som du logger ind med.
Kodeord
Dit password som du logger ind med.
Navn
Dit navn. Dette bliver brugt i mails til dig.
Email
Din email som du modtager nyhedsbreve på hvis du ønsker det.
Tilmeld nyhedsbrev
Vælg her om du ønkser at modtage nyhedsbrev.
Tilmeld Ny Bruger
Login

Besvar kommentar

Send
Annuller
Energirenovering af lejeboliger - C/O Bygherreforeningen - Borgergade 111 - 1300 København K - info@bygherreforeningen.dk - 70 20 00 71